Jordi Linares Pellicer

Pàgina web personal

Videojoc ‘Vampire’

Curriculum

· Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València (Esp. Gestió). Promoció 1988-1993.

· Doctor en Informàtica pel Dep. de Sistemes Informàtics i Computació, Universitat Politècnica de València, l’any 2003.

 

Breu resum professional

 

Els inicis

Els meus començaments amb la informàtica són de quan tenia 13 anys (1983) on després de vore per primera vegada un ordinador (un ZX-81 de Sinclair, amb 1kb. de RAM) em quede fascinat per este món i agafe la determinació de dedicar-me a la informàtica. Després de comprar-me un llibre anomenat ‘Basic básico’, i sense cap ordinador, comence a dissenyar els meus primers programes.

 

A finals de 1984, finalment tindria el meu primer ordinador: un Sony MSX de 8 bits (MSX va ser un intent d’estàndarització d’ordinadors personals de l’època. El SO i el llenguatge de programació BASIC que incorporava, eren dels primers productes de Microsoft).

 

Amb este ordinador, vaig dur a terme els meus primers videojocs, que vaig publicar a diverses revistes de l’època. Després d’aprofundir en el llenguatge màquina del xip Z80 de Zilog, vaig desenvolupar els jocs més avançats que vaig fer per a MSX. Dos dels quals (Vampire i Franky) van eixir al mercat en format cinta a totes les botigues especialitzades d’Espanya (any 1987 i 1988) amb les companyies Manhattan Transfer i System 4.

 

Trajectòria professional

En 1994 m’incorpore a AITEX (Institut Tecnológic Tèxtil) amb un beca de formació de personal investigador. Durant 2 anys i mig desenvolupe un software de decoració virtual anomenat 3D Realístic basat en el revestiment de superfícies de imatges amb noves textures mitjançant warping. El producte ha assolit un important èxit comercial i, de les investigacions realitzades en el seu desenvolupament, aconseguisc la tesi doctoral al 2003.

 

En 1999 junt amb 3 socis, participe en la fundació de l’empresa Fractal Graphics, S.L. on continue desenvolupant el software i m’encarregue de la comercialització nacional i internacional dels productes.

 

En 2002 entre al Departament de Sistemes Informàtics i Computació (en la Escola Politècnica Superior d’Alcoi) com a professor associat a temps parcial. En 2004 deixe l’empresa i al 2005 passe a estar com a professor col.laborador (temps complet) al mateix departament.

 

En 2004 comence també la meua col.laboració amb l’empresa Infogràfics, S.L., especialitzada en el desenvolupament de sistemes de cartografía dinámica en 3D.

Videojoc ‘Franky’

Software ‘3D Realístic’ de l’empresa Fractal Graphics, S.L.

Infogràfics, S.L.

AITEX