Jordi Linares Pellicer

Pàgina web personal

Philip Glass

temes d’interés

 

 

Música

Tinc un blog respecte a la música que m’agrada. Podeu visitar-lo ací.

Sóc aficionat a la música contemporànea, entre altres els precursors del minimalisme. Els compositors que més m’agraden són:

· Philip Glass. Un dels pares del minimalisme, encara que la seua darrera música ja no està englobada en este moviment. Un dels compositors actuals més controvertit i qüestionat pels crítics clàssics. És sens dubte el meu preferit, i he tingut el plaer de vore-lo en diversos concerts i fins i tot dialogar amb ell.

· Michael Nyman. Britànic i amb un estil molt propi, rítmic, senzill però del què no et pots desengantxar. També he tingut el plaer de parlar amb ell i seguir-lo a diversos concerts.

· Wim Mertens. Belga que incialment va beure les fonts de Glass i Nyman. Ara té un estil ben propi i en la seua discografia hi pots trobar música al límit del avantguardisme o treballs fins i tot quasi comercials.

· Arvo Pärt. Nascut a Estonia, me meravellen el seus treballs per a coral i sobretot el seu estil propi anomenat ‘tintinabulació’. El seu treball fratres és una de les peces més emblemàtiques del nostre temps.

· Astor Piazzolla. Mort al 1992.Amb ell, el tango es transforma en música en majúscules. Pur sentiment.

· Steve Reich. Un altre precursor del minimalisme. De la seua experimentació inicial, ha assolit consolidar un estil únic.

· John Adams. Després d’un periode de clara influència de Philip Glass, les seues darreres composicions el consoliden com a un clàssic del nostre temps.

· Rodrigo Leao. Una extraordinària síntesi de la música portuguesa i els moviments musicals més ultims.

· entre altres ...

 

 

Ciència ficció

M’agraden molt les sèries de ciencia ficció televisives com Star Trek (TOS, TNG, DS9, Voyager i Enterprise), Stargate (SG1 i Atlantis), Farscape etc...

Mychael Nyman

Wim Mertens